topovat ověřit
  •  
  • vložené: 11.11.2022
  • 121x

Gentleman Tuxedo

  • Chováme: Bostonský teriér

Ako, prečo a kedy naša stanica vznikla?

Sme chovatelská stanica plemena Boston terriér. Psíky chováme celý život ale pre CHS sme sa rozhodli až v roku 2019. Po mnohých plemenách, ktoré sme v živote chovali sme sa rozhodli, že našu CHS si založíme práve s Bostonom. Je to neuveriteľne priateľský, a spoločenské plemeno, vhodný aj do voza aj do koča. Má rád deti a aj iné psy. Je nekonfliktný a veľmi učenlivý a práve tieto jeho všetky klady rozhodli u nás, že je to to správne plemeno do našej rodiny. Naše psy vychovávame s láskou a v rodinnom prostredí spolu s našimi deťmi. Všetkých sa snažíme prezentovať na slovenských aj zahraničných výstavách a dosahovať s nimi čo najlepších výsledkov a taktiež podstupujú všetky genetické testy na dedičné choroby ako je cataracta, PRA, patella, srdce, chrbtica a iné."

Prečo sme sa rozhodli práve pre zvolené plemená?

Boston je pre nás jedno z najúžasnejších plemien aké poznáme, milujú deti, čo bola pre nás priorita, nakoľko máme menšie deti, takže sme hľadali plemeno vyhovujúce aj našim deťom. Sú neuveriteľne spoločenský, aktívny keď chcete a lenivý keď potrebujete. Pôjde a vami aj na túru a taktiež preleží s vami na gauči celý deň. Minimálne štekajú a chovajú sa stále ako deti. Najradšej by s vami spali v posteli a išli s vami aj do práce. Proste milujeme ich.

Aký bol náš prvý psík? Ako sme k nemu prišli?

Od malého dieťaťa chováme doma psy, mali sme rôzne plemená od malého bradáča, čínskeho chocholatého, až po Stafbula, Rotweilera a Stredoazijskeho ovčiaka ale Boston u nás vyhral na plnej čiare.

Aké máme zásady a ciele v chove?

V prvom rade sme za zachovanie štandardu plemena a vždy starostlivo zvažujeme akého psa použiť na krytie, na ktorú fenku, tak aby sme boli schopný neustále štandard vylepšovať k dokonalosti. Aktívne náš chov prezentujeme na výstavách ako u nás tak v zahraničí. Import jedincov zo zahraničia je taktiež našim cieľom z dôvodu vylepšovania krvnej línie na SK a v ČR.

Akých akcií sa s psíkom zúčastňujeme?

Aktívne sa zúčastňujeme medzinárodných aj klubových výstav u nás aj v zahraničí.

Aké úspechy sme s psíkmi dosiahli?

Naša fenka Yakuba je šampión Slovenska, Grand šampión Slovenska, Winner šampión Slovenska, šampión ČR, šampión Maďarska, náš pes Harlequin je zatiaľ Puppy šampión SR, Junior šampión SR, Klubový puppy víťaz SR, šampión SR,

Aký servis ponúkame novým majiteľom? Sme s nimi v kontakte?

Radi by sme boli v kontakte so všetkými rodinami naších odchovov. Samozrejme majú u nás doživotný chovatelský servisu a taktiež pomoc pri výchove šteniatka.

stanica založená: N\A
sídlo stanice:   Žilinský kraj / okr. Žilina / Žilina
registrovaná u: FCI (SKJ, ČMKU)
chovné plemená: Bostonský teriér