topovat ověřit
  •  
  • vložené: 31.08.2022
  • 110x

Sound Of Hound

  • Chováme: Black and Tan Coonhound
Náhľad

Ako, prečo a kedy naša stanica vznikla?

Naša chovateľská stanica bola bola zaregistrovaná 13.11.2017. Jej názov Sound Of Hound (v preklade zvuk duriča) nesie charakteristickú črtu tohto úžasného plemena a tým je "hlásenie". Našim cieľom nie je kvantita, ale kvalita odchovov. Naše dve chovné fenky sa tešia výbornému zdraviu aj vďaka správnej výžive a pravidelnej veterinárnej starostlivosti. Obe fenky nie sú zaťažené žiadnym ochorením, majú zdravotné testy, ktoré potvrdzujú zdravé kĺby a oči. Ale predovšetkým sú to naše čierne ušaté lásky, ktoré si u nás užívajú radostný a láskyplný domov, plný rozmanitých psích aktivít a tepla domova. A takéto prostredie a starostlivosť by sme si predstavovali aj pre naše šteniatka, ktoré budú súčasťou rodiny.

Prečo sme sa rozhodli práve pre zvolené plemená?

V atlase psov sme našli obrázok tohto plemena, očarilo nás na prvý pohľad. Následne sme sa snažili dohľadať všetky možné dostupné informácie o tomto úžasnom psovi s priateľským a aktívnym charakterom.

Aký bol náš prvý psík? Ako sme k nemu prišli?

Na svoj prvý vysnený ušatý poklad Shanulku, som trpezlivo, ale nedočkavo čakala dlhých 8 mesiacov. Mala som možnosť prvého výberu zo steniatok z vrhu, ale nestihla som si vybrať, pretože Shanya si ma vybrala ako prvá. Odvtedy mi táto úžasná, starostlivá fenka so skvelou povahou, mama 12tich nádherných a zdravých šteniatok, dala toľko lásky a oddanosti, že sa to ani nedá slovami opísať. Nedávno Shanya oslávila 6 rokov.

Aké máme zásady a ciele v chove?

Našim cieľom sú hlavne zdravé a socializované šteniatka, aby boli vyrovnanej a bezproblémovej povahy. Ale rovnako dbáme na zdravie oboch rodičov, aby neboli zaťažení žiadnym z dedičných ochorení, čo potvrdzujú aj zdravotné testy. Našim cieľom nie je kvantita, ale kvalita našich odchovov. Šteniatka máme pre radosť, takže od nás nemôžete čakať množstvo vrhov každý rok.

Akých akcií sa s psíkom zúčastňujeme?

Pravidelne sa zúčastňujeme na medzinárodných a národných psích výstavách doma, ale aj v zahraničí. Sme členmi klubu chovateľov duričov a tak sa zúčastňujeme aj na klubových a špeciálnych výstavách. Samozrejmoťou je aj pravidelný výcvik poslušnosti, nácvik handlingu, rôznych socializačných venčotréningov atď.

Aké úspechy sme s psíkmi dosiahli?

Staršia fenka sa hrdí titulmi: Junior šampión, ktorý získala na Slovensku, v Maďarsku, Českej republike a v Rakúsku. Taktiež v týchto štyroch krajinách získala tituly šampióna dospelých jedincov a titul Grand šampión získala na Slovensku, v Maďarsku a v Českej republike. Je taktiež držiteľkou medzinárodného titulu CIB. Mladšia fenka je držiteľkou titulu Junior šampión Slovenska, Maďarska a Rakúska a šampión dospelých Slovenska.

Aký servis ponúkame novým majiteľom? Sme s nimi v kontakte?

Kúpna zmluva, Medzinárodný PET pas, očkovanie, čipovanie a výbavička pre šteniatko je samozrejmosťou. S majiteľmi našich šteniatok chceme zostať v kontakte, máme záujem vedieť ako sa našim odchovom darí v nových domovoch, a to po celý ich život. Ponúkame celoživotné poradenstvo a pomoc nie len s výstavami a výcvikom, ale chceme im byť im po ruke aj bežnom živote a to vždy, keď je je to potrebné.

Náhľad
stanica založená: 13.11.2017
sídlo stanice:   Bratislavský kraj / okr. Pezinok / Pezinok
registrovaná u: FCI (SKJ, ČMKU)
chovné plemená: Black and Tan Coonhound