topovat ověřit
19.09.2013 / 15.08.2014

Návod pre skvelý život so psom

  • Návod pre skvelý život so psom
80%
Náhľad

Zárukou skutočnej symbiózy medzi psom a človekom je krok k spokojnému spolužitiu - spoločný výcvik. Český výrobca krmív Brit po devätnástich rokoch zbierania skúseností v odbore vie, že výcvik každého maznáčika má zmysel. A pretože je zástancom pozitívnej motivácie, prichádza s programom školičky pre psov Training Tips. Pozrime sa v kocke na to, prečo sa bude hodiť základný výcvik aj vám a ako na to.

Možno si hovoríte, že povely v bežnom živote ani nevyužijete. Až pri výcviku ale zistíte, že sa v praxi budú jednotlivé cviky skutočne hodiť. Spoločný tréning je dobrou príležitosťou, pri ktorej so svojim chlpatým spoločníkom nadviažete bližší vzťah a zároveň sa formou skvelej zábavy môžete spoločne naučiť, ako zvládať bežné životné situácie a vyhnúť sa tým nežiaducim.

Okrem základných povelov typu ku mne, sadni, ľahni, by každý pes mal vedieť zostať, čakať, alebo chodiť pri nohe bez vodidla. Často ale prichádzajú chvíle, v ktorých je dobré vopred vedieť, ako ich riešiť. Ako zvládnuť príchod nového člena do rodiny? Ako psa navyknúť na pobyt v prepravke? A ako ho naučiť pohyb vedľa bicykla?

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_728_90_TEXT_GRAFICKY

Ďalšou kapitolou je riešenie už zažitých zlých návykov. Máte doma psieho mámila? Alebo každú návštevu vítate hneď pri dverách radostným psím skákaním? Od 1. septembra 2013 bude Brit na stránke www.trainingtips.eu každý týždeň zverejňovať krátke odľahčené video s návodom, ako sa naučiť základné povely a správne reakcie na typizované situácie. Okrem webovej stránky sa výcvikovými metódami budete môcť inšpirovať aj na Facebooku, alebo prostredníctvom mobilnej aplikácie.

A ako začať? Brit je zástancom pozitívnej motivácie a najčastejšími motivačnými pomôckami sú hračka alebo maškrta. Nevýhodou hračky je najmä to, že nie všetci psi trvajú na jednej, obľúbenej. Naučiť psa na hračku je preto ťažšie než ho navyknúť na odmenu dobrotou.

Ako maškrta sú často používané piškóty, tie ale majú vysoký obsah cukru (a škodí tak zubom i línii) a zvýšením obsahu cukru v krvi narastá pocit hladu. Tak obľúbené sušené mäso má zasa negatívny efekt na pozornosť psa (ako by ste mu hovorili: Že nezistíš, do akého vrecka som si dal dobrôtku?). Navyše vysoký obsah proteínu v maškrte nepristane telesnej aktivite.

Pretože je pes motivovaný vôňou a chuťou, univerzálnym riešením sa stal Brit Training Snacks, ktorý je kaloricky vyvážený a bez nežiaducich účinkov na chrup psa a jeho aktivitu. Veľkosť pochúťok je intuitívne rozdelená na varianty S, M, L, XL a Puppies a s ich pomocou tak môžete so svojím psom aj vy „vyraziť do školy“.

www.trainingtips.eu

prečítané: 7 595x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

80%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...