topovat ověřit
05.01.2016 / 05.01.2016

Vzory kúpnej zmluvy

  • Kúpna zmluva pre psíka s PP aj bez PP
80%
Náhľad

Tento vzor kúpnej zmluvy slúži ako informačný prostriedok pri kúpe šteňaťa či psa s preukazom pôvodu/bez preukazu pôvodu.

Každé plemeno psa má iné nároky na body v popise psa - do zmluvy je možné podľa potreby doplniť zdravotné vyšetrenia, kontroly a výsledky psa, ak je nutné ich uvádzať a zmluvu je nanajvýš vhodné prispôsobiť každému plemenu psa podľa jeho štandardu. Taktiež každý chovateľ si upraví podmienky zmluvy, zmluva slúži iba ako informačný zdroj pre kupcov, ktorí obstaranie šteňaťa či psa neberú na ľahkú váhu a vyberajú rozvážne.

Podľa potreby je tiež možné body v zmluve viac rozviesť či celkom odstrániť a doplniť príslušný paragraf zákona, ktorému kúpa psa podlieha pre danú krajinu, v ktorej je pes predávaný.

Kúpna zmluva by mala byť spoločne s daňovým dokladom nevyhnutnou súčasťou kúpy akéhokoľvek psa či šteňaťa bez ohľadu na rasu, vek či iné špecifiká, pretože je chránený nielen zodpovedný chovateľ a kupec, ale aj tisíce ďalších šteniatok, ktoré by inak boli predávané zo stoviek nevhodných chovov úplne anonymne a inzerent by skončil bez postihu.

 

Kúpna zmluva pre psa s PP

Kúpna zmluva pre psa bez PP

 

Tento dokument je súkromným majetkom, akékoľvek šírenie jeho obsahu alebo len častí je nelegálne a bez súhlasu webfordog.sk. Webfordog.sk nenesie žiadnu zodpovednosť za akékoľvek právne či iné spory vzniknuté v súvislosti s týmto dokumentom, zmluva slúži len na informatívne účely a ako vzor. Tento dokument nijako neporušuje práva chovateľov či kupcov vzhľadom na jeho obsahu a úkonov z neho vyplývajúcich.

 

Šteniatko mopslíka

prečítané: 71 843x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

80%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...