topovat ověřit

História rhodézskych ridgebackov - 5. časť

  • História rhodézskych ridgebackov - 5. časť
80%
Náhľad

POPIS PLEMENA RHODÉZSKY RIDGEBACK

Po fyzickej stránke je ridgeback pekný, urastený, atletický pes so symetrickou postavou. Pôvodne bol cvičený na lov levov. Jeho uši sú uši loveckého psa, sú štvorcové na koncoch a voľne visiace.

Ridgeback má vážny výraz a je považovaný za značne obozretného a dôstojného psa. Pohybuje sa a stojí veľmi hrdo, čo vyvoláva dojem, že má vybrané správanie.

Zafarbenie srsti je od svetlo pšeničnej do červeno pšeničnej, srsť je krátka a hladká. Končatiny sú dlhé a silné, skvele predurčené pre vytrvalosť. Labky majú vklinený ochranný chumáč srsti, ktorý psovi umožňuje pohybovať sa po horúcom piesku a inom drsnom povrchu.

Ridgeback je lovecký pes, ktorý k lovu používa zrak, ktorého lovecké zručnosti mu umožňujú sledovať stopu, prenasledovať korisť a postaviť sa levom tvárou v tvár. Aj napriek tomu je to pes, ktorý je doma veľmi poslušný. Je pokojný, dôveryhodný a vyrovnaný, čo sa odráža v tom, že má rád deti. Je ostražitý a láskavý

Ridgebackovia sú veľmi čistotné psy, sú takmer bez zápachu. Málokedy sú neznášanliví a ľahko si zvykajú na život v meste i na vidieku. Avšak vzhľadom k svojim rozmerom - merajú od 63 do 69 centimetrov a vážia od 30 do 32 kilogramov - potrebujú dôsledný výcvik

KONIEC

prečítané: 9 495x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

80%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...