topovat ověřit
02.06.2013 / 15.08.2014

Akú zvoliť psiu hračku

  • Akú zvoliť psiu hračku
80%
Náhľad

Radi by ste svojmu domácemu miláčikovi kúpili novú a zábavnú hračku? Predmet, ktorý ho zabaví na veľa hodín, dopraje mu dostatočný pohyb a vitalitu? Potom rozjímajte naozaj pozorne, pretože sa dá veľmi ľahko zakúpiť produkt, o ktorý Váš pes nebude javiť absolútne žiadny záujem.

Prv než vstúpite do akéhokoľvek zverimexu, špecializovaného obchodu so zvieratami alebo navštívite stránky ľubovoľného online shopu s potrebami pre psov, musíte si najprv ujasniť, čo vlastne hľadáte. Aby psia hračka spĺňala vyššie uvedené kritériá, musíte vziať do úvahy najprv veľkosť svojho psa. V plemenách sú totiž veľmi výrazné rozdiely, ktoré sú na prvý pohľad ihneď zrejmé. Len ťažko budete vlčiakovi zaobstarávať malú guľatú loptičku, ktorou by sa mohol zadusiť, rovnako tak nekúpite jazvečíkovi obrovskú kosť, ktorú nebude svojich chrupom môcť objať.

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_728_90_TEXT_GRAFICKY

Veľkosť tela a úst je teda prvotným základom. Dôležitá je však aj povaha Vášho psa. Niekto disponuje živým a hyperaktívnym jedincom, druhý vlastní lenivého a neustále sa povaľujúceho maznáčika. Všetky tieto aspekty vo finále rozhodnú, či sa bude hračka psovi páčiť, alebo nie.

Psia hračka rôzneho zamerania

Teraz pristúpime od fyzických proporcií zvieraťa k hlavnému účelu hračky pre psa. Využiť totiž môžete psích hračiek, ktoré nevyžadujú toľko pohybových aktivít a naopak. Rozmyslieť sa musíte, čo bude základom daného výrobku, či pôjde primárne o zábavu alebo zdokonaľovanie kondície psa. Či bude využitie zakúpeného nástroje podmienené taktiež Vašou aktivitou alebo nie.

Vzhľadom k tomu, že predmety podobného razenia vyzerajú po nájazde akéhokoľvek domáceho miláčika občas značne zdevastované, mali by ste sa vyhnúť lacným materiálom, ktoré nič nevydržia. Najžiadanejší je bezpochyby plast alebo textil, v závislosti na výslednej podobe psej hračky. Medzi kvalitnejší sortiment možno určite zahrnúť prírodný kaučuk spracovaný v mnohých podobách.

Dôležitá je samozrejme aj bezpečnosť Vášho psa, ktorú znásobíte minimálne tým, že kúpite hračku zodpovedajúcej veľkosti, ako sme už uviedli v začiatku tohto článku. Vyvarovať by ste sa však mali aj potenciálnemu nebezpečenstvu, ktoré môže vzniknúť po krátkodobom alebo dlhodobom užívaní daného predmetu. Pokiaľ dôjde k oddeľovaniu niektorých častí výrobku, je lepšie hračku zameniť za inú, aby nemohlo dôjsť k zjedeniu niektorých nebezpečných prvkov.

Druhy psích hračiek

Medzi najpopulárnejší sortiment patria bezpochyby ťahadla ľubovoľných veľkostí. Tie sú väčšinou vyrobené z textilných materiálov, ktoré pes doslova zbožňuje, keď sa s Vami preťahuje o svoju obľúbenú hračku. Keď mu nechcete byť vyložene súčasťou zábavného času svojho psa, kúpte mu najrôznejšie žuvacie doplnky, ktoré sú vyrábané práve z uvedeného kaučuku. Produkty, ktoré psa nielen zabavia, ale vďaka stláčajúcemu povrchu dokonalým spôsobom ošetria jeho zuby a samotné ďasná.

Pre pohybovejšie aktivity je určite vhodnejšie zvoliť napríklad bežne dostupnú loptičku, ktorá môže byť umiestnená na šnúrke alebo úplne samostatne. Súčasný trh s týmito doplnkami je navyše tak nápaditý, že v ňom nájdete aj praktické vrhače loptičiek, vďaka čomu sa pri zábavnom aportovaní nemusíte akokoľvek ohýbať. Spestrením týchto hračiek býva občas výrazný piskot pri samotnom zahryznutí. Zvuk, ktorý Váš pes iste veľmi rád ocení.

Pre vonkajšie radovánky so psom možno užiť aj populárne frisbee, teda lietajúci tanier. Druh ľudskej zábavy, ktorý je upravený pre čeľusť psa, preto sa nie je čomu diviť, že si behanie za touto hračkou väčšina psov veľmi rýchlo obľúbi. V psom svete je tento produkt nazývaný, ako dogfrisbee.

Výnimku netvoria ani psie hračky, ktoré sú primárne určené pre vodnú zábavu. Ich prednosti spočívajú predovšetkým v tom, že sa pri styku s vodnou hladinou nepotopia

Nezabúdajte na svojich psích miláčikov

Pes je verný priateľ človeka a tiež neopomenuteľný člen rodiny. Snažte sa ho preto často obdarovávať nejakou novou a zábavnou hračkou. Predkladajte mu napríklad každé 2-3 týždne niečo nové, s čím si bude môcť hrať. Navyše, ak sa svojmu psiemu priateľovi nemôžete venovať v dostatočnom čase.

prečítané: 5 472x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

80%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...