topovat ověřit
19.11.2015 / 19.11.2015

Kúp si ma len keď vieš, čo naozaj potrebujem!

  • Než si kúpite psa, zvážte všetky "PRE" a "PROTI"
100%
Náhľad

• Každé šteňa raz vyrastie!

• Každé šteňa je hravé, hryzie veci a močí všade, kde môže. Nerozlišuje, kde čúrať smie a kde nie, v prvých mesiacoch sa musí všetko nové naučiť. Hygienu, neničiť veci a všetky ďalšie veci a povely, vďaka ktorým nám bude rozumieť.

Šteňa nie je hra na počítači, ktorú si zahráme len, keď chceme alebo obľúbená knižka, ktorú však kedykoľvek odložíme - šteňa je člen rodiny, ktorý si nevyberá, kedy sa mu budeme venovať a kedy nás už nebaví. Každý pes má city, má v sebe veľa lásky a chce, aby sme mu ju opätovali...

• Pes je zábava aj záväzok na celý život. Pravidelne potrebuje chodiť von, potrebuje dostatok času, trpezlivosti a výchovy, aby sa z neho stal najlepší spoločník pre život. Potrebuje jesť a piť a tiež chce dostatok lásky, aby nám ju 1000-násobne oplatil. Chce, aby sme mali čas na hádzanie loptičky. Chce, aby sme chodili na prechádzky. Chce, aby sme si s ním hrali a vyvádzali.

Smutný nechcený psíkPes nie je hračka, ktorá nás prestane baviť a skončí v útulku ako stovky ďalších nechcených alebo nevhodných vianočných darčekov... Pes je živá súčasť nášho sveta. Len my si vyberáme a je len na nás, či sme na ňu pripravení alebo nie, ale len tí najpodlejší z nás si šteňa/psa zaobstará a potom ho nechá napospas svojmu osudu!

Aj pes môže byť chorý a potrebuje pomoc doktora ako človek. Potrebuje pravidelné očkovanie a odčervovanie a veterinárne prehliadky. Nejaké choroby môžu byť vážne a liečba môže stať veľa peňazí, rovnako tak ako kastrácia či niektoré operácie. Keď si kupujeme psa, mali by sme počítať aj s touto stránkou a vopred zvážiť naše možnosti.

Každý domáci maznáčik nás bude niečo stáť, pes nevynímajúc. Potrebuje teplý pelech, jedlo, hračky, starostlivosť, obojok a vodidlo, deku alebo pás na cesty autom, čip alebo tetovanie, aby sa našiel keby sa stratil, cestovný pas keď s nami pôjde kamkoľvek do zahraničia a veľa ďalších vecí...

prečítané: 5 086x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

100%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...