topovat ověřit
02.06.2013 / 15.08.2014

Vyberáme oblečok pre psa

  • Vyberáme oblečok pre psa
80%
Náhľad

Módne trendy sa netýkajú iba ľudí, ale aj zvierat, respektíve psov. Každý si iste mohol všimnúť, že sa medzi nami pohybuje čoraz viac týchto domácich maznáčikov, ktorí sú vybavení vkusným a praktickým oblečením. Produkty, ktoré nájdu svoje primárne použitie predovšetkým v zimnom, ale aj letnom období. Sortiment, ktorého výber sa neustále znásobuje a tak môžete voliť kombinácie odevov, ktoré ladia napríklad s vaším oblečením a podobne.

$ADSENSE_DETAIL_CLANKY_200_200_TEXTPsie oblečenie vo svojej podstate nekladie akékoľvek medze, čo sa týka špecifikácie plemien, pre ktoré sú tieto doplnky vhodné. Je síce logické, že pes sa sibírskymi koreňmi podobný habit určite nebude potrebovať, rovnako tak psi, ktorí sú zvyknutí byť v priebehu celého roka vonku. Dalo by sa teda povedať, že vhodnými nositeľmi psieho oblečenia sú hlavne domáci maznáčikovia, teda tí, ktorí sú celý deň navyknutí na príjemnú izbovú teplotu a do zimného a sychravého počasia vyrazia len niekoľkokrát za deň.

Podľa čoho voliť optimálnu veľkosť psieho oblečenia

Už v samotnom úvode sme vo svojej podstate naznačili, že psí sortiment nie je iste radený podľa plemien. Každý pes dosahuje úplne inej výšky a fyzických proporcií, porto je tento model v podstate nemožný. Psie oblečenie sa samozrejme vyberá podľa skutočnej veľkosti psa. Medzi dva základné parametre patrí:

  • Telo, respektíve dĺžka trupu od krku k chvostu

  • Obvôd hrudi v prednej, najväčšej časti tela

Ak si dôkladne premeriate tieto dve zásadné veličiny, môžete na základe nich vyberať psie odevy v ľubovoľnom internetovom alebo kamennom obchode.

Typy psieho oblečenia

Čo sa týka modelov psieho oblečenia, príde si na svoje dozaista každý. Trh je totiž zaplnený snáď všetkými variantmi odevov, ktoré existujú v ľudskom svete. Môžete sa preto stretnúť s bundami, kombinézami, vestami, pláštenkou, svetrami, mikinami, županmi a mnohým ďalším sortimentom.

Medze sa bezpochyby nekladú ani pri výbere jednotlivých materiálov. Veľmi používaným prvkom je samozrejme bavlna, ale aj fleece, rifľovina, úplet, flanel a mnohé ďalšie. Vďaka tomu možno jednoducho a prakticky oddeliť odevy, ktoré sú vhodné pre chladné a letné obdobie. V zime budete pre svojich miláčikov voliť určite zateplené ošatenie s dlhým rukávom. V lete však môžete staviť na decentnú ochranu pred silnými slnečnými lúčmi, ktorú môže vyriešiť vzdušný materiál v podobe trička alebo ľahkej bundičky. Záleží na tom, čo si budete priať.

Aj psie oblečenie však skrýva špecifickú kategóriu luxusných produktov, ktoré sú často obohatené o najrôznejšie doplnky, šperky alebo drahocenné kamene. Značkové výrobky, ktoré vzbudzujú určitú prestíž, rovnako, ako kvalitné odevy v normálnom, ľudskom svete.

Čo sa týka pestrosti ponúkaného tovaru, dokáže si vybrať každý, pretože okrem mnohých farebných variantov a kombinácií jednotlivých prvkov, býva psie oblečenie doplnené aj o najrôznejšie nášivky, kapucňu, zipsy a podobne.

Nákup psích odevov dôkladne premyslite

Hoci by sa mohlo zdať, že ide o úplne dokonalé výrobky, ktoré môžete zakúpiť akémukoľvek psovi, ste určite hlboko na omyle. Po prvé sú tu psy, ktoré si nezvyknú za žiadny odev, do ktorého budú oblečení a druhú skupinu môžu tvoriť jednotlivci, ktorí majú bohužiaľ určité ochorenia, ktoré môžu byť aplikovaním psieho oblečenia iba zhoršované.

Zabúdať nesmiete pri voľbe daného odevu aj na dĺžku a priebeh vašej prechádzky so psom. Keď bude domáci maznáčik vystrájať a behať za aportovanou loptičkou, iste ho neoblečiete do teplého a tesného kabátika. Pri využívaní jednotlivých modelov je teda potrebné nepozerať len na dizajnovú stránku veci, ale prihliadať hlavne k spokojnosti samotného psa.

prečítané: 5 713x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

80%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...