topovat ověřit
03.12.2010 / 08.05.2014

Psy vo filme - BEETHOVEN

  • Psy vo filme - BEETHOVEN
80%
Náhľad

Psi ve filmu: BEETHOVEN
Pôvodný názov: Beethoven
Žáner: rodinný, komédia
Réžia: Brian Levant
Hrajú: Charles Grodin, Bonnie Hunt, Nicholle Tom, Christopher Castile, Oliver Platt, Stanley Tucci, David Duchovny, Patricia Heaton, Laurel Cronin, Cory Danziger, Melora Walters, Joseph Gordon-Levitt
Jazyk: angličtina (USA)
Dĺžka: 87 min
Premiéra: 30. apríla 1992

Obsah filmu

Domácu idylku rodiny Newtonových naruší zatúlané šteňa bernardína, ktoré deti Emily, Ted a Ryce nájdu v dome. Súrodenci sú šťastní, lebo sú presvedčení, že im dôsledný otec George šteňa priviedol a splnil tak ich sen.

Malý bernardín je pomenovaný Beethoven a aj napriek snahy nájsť mu jeho pravý domov zostáva u Newtonových. Beethoven rastie ako z vody a mierne devastuje celý dom a ocka pomaly privádza k šialenstvu svojim slintaním.

Zápletka prichádza v podobe zákerného veterinára Hermana Varnicka, ktorý zháňa veľké psy pre svoje nelegálne pokusy. Varnick nastraží pascu, aby to vyzeralo, že Beethoven ho pohrýzol a on mohol potom rodičom oznámiť, že pes je agresívny a nebezpečný pre deti. V snahe ochrániť deti je Beethoven prevezený na Varnickovu kliniku.

Mama Alice je však presvedčená, že na celej situácii nie je niečo v poriadku a netrvá dlho, aby sa celá rodina vypravila zistiť, čo H. Varnick s ich miláčikom zamýšľa.

 BEETHOVEN 2 prináša voľné pokračovanie prvého dielu. Otec George je zapálený pre svoju prácu, Ryce sa zamiluje do spolužiaka a Beethoven sa stáva otcom 4 šteniatok. Majiteľka sučky Missy - Regina, však šteňatá nechce a tak ich deti pred svojím otcom ukryjú v dome a starajú sa o ne. Keď šteňatá podrastú, Regina si uvedomí, že by ich mohla predať za slušný balík peňazí a nastáva zápletka, v ktorej sú šteňatá unesené.

Natáčanie filmu

Film má celkom 5 pokračovaní, počas ktorých sa v nakrúcaní vystriedali najmenej 3 psy. Výcvik Beethovena mala na starosti trénerka Theresa Ann Miller, ktorej otec vlastní agentúru na výcvik filmových zvierat, a ktorá je známa ako hlavná trénerka Komisára Rexa.
 

prečítané: 13 553x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

80%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...