topovat ověřit
29.01.2015 / 11.05.2015

Desať dôvodov, prečo si zaobstarať psa

  • Zábavné čítanie o tom, prečo si zaobstarať psa
100%
Náhľad

Zamýšľali ste sa niekedy nad tým, aký obrovský prínos má pre každého psíčkara jeho štvornohý chlpatý kamarát?

Uvítací výbor vždy pripravený

Zatiaľ čo ostatní členovia rodiny vás úplne ignorujú či dokonca zahŕňajú farbistým prejavom nevraživosti a výčitiek, psík vás nadšene uvíta za každých okolností. Aj keď sa z posedenia s kamarátmi pri pive vrátite o trošičku neskôr, ako ste pôvodne avizovali.

Si proste najlepší...

Vaše okolie môže pochybovať o vašich vonkajších aj vnútorných kvalitách. Nedostatok ocenenia, pohŕdavé pohľady a posmech kruto zabolia. Pes vás však nikdy nehodnotí, nekritizuje a nehanbí sa za vás. Za kus dobrého jedla s vami pôjde pokojne napríklad na koniec sveta.

Žobrák a pes

Bez šance, depresia!

Možno vás život zomlel tak, že sa niekedy cítite úplne na dne. Už len pohľad na prirodzenú nemú tvár zdvihne náladu. Veľa psíkov má navyše veľký zmysel pre empatiu. Ochotne vám olížu strhanú uslzenú tvár. Bez ohľadu na to, či sú na ňom zvyšky lacného make-upu.

Psí bozk

Hybaj preklepať faldy

Ak ste boli doteraz zvyknutí váľať sa od rána do večera na gauči, so psom na to rýchlo zabudnite. Prechádzky s ním vás donútia pravidelne sa hýbať, nech sa vám práve chce alebo nie. Vaša figúra tým len získa a cenné endorfíny sa pohrnú ako na bežiacom páse.

Unavený muž so psom na gauči

Zbohom, clivá samota

Roztomilý psík je niekedy spoľahlivejší babolep ako ten najluxusnejší automobil. Navyše to funguje aj obrátene. Nejeden muž si dohovorí prvé rande so psíčkarkou vlastne tak nejako hlavne kvôli úchvatnému psovi, s ktorým je sranda. A ajhľa, nakoniec je z toho svadba.

Psí ženích a nevesta

Hviezda celej štvrti

Pes dokáže značne upgradovať vašu úspešnosť nielen na poli partnerských vzťahov. Tiež s inými ľuďmi dokáže robiť neskutočné divy. Roky si vás susedia ani nevšimli a mali pre vás iba ľahostajný pohľad? Len čo sa po ulici prejdete s vaším novým šteniatkom, budú vám zobať z ruky. Noví priatelia sa len pohrnú.

Na prechádzke so psíkom

Príprava na rodičovstvo

Hovoríte si, že pes je koniec koncov „len“ zviera, takže starostlivosť o neho musí byť jednoduchá? Prvých pár bezsenných nocí s nariekajúcim šteniatkom, ktoré ciká aj kaká v nečakane krátkych intervaloch, vás čoskoro presvedčí o vašej počiatočnej naivite. Výchova psa človeka skrátka zocelí. Tá najlepšia prípravka na vaše budúce potomstvo.

Neposlušný psík

Nebuď suchár!

Radi sa odnepamäti prezentujete na verejnosti výlučne serióznym spôsobom. Nestrpíte, keď si z vás niekto robí srandu. A máte len tie najvyššie životné ciele. Peniaze, úspech a tak podobne. Pes vás naučí nebrať všetko tak vážne. Zároveň sa budete po jeho boku vedieť viac tešiť z maličkostí.

Psí pubertiak

Špinou ku zdraviu

Po príchode psíka do vašej domácnosti vzápätí zľavíte zo svojich vysokých nárokov na absolútnu čistotu u vás doma. Inak by ste totiž skončili v blázinci. Útechu prináša trochu paradoxné zistenie vedcov. Špina, ktorú pes do vášho života prinesie, posilňuje imunitu ľudského organizmu. Alebo čo ťa nezabije, to ťa posilní.

Špinavý a smutný pes

Univerzálny pomocník

Pes je tvor veľmi učenlivý, čo sa jeho majiteľovi veľakrát vyplatí. Aportovanie diaľkového ovládače alebo rolky toaletného papiera vo chvíli núdze možno označiť za jednu z dlhého radu psích zručností. V krajnom prípade môžete psa naučiť vyštekávať nenávidenú svokru. Váš svet bude zrazu zase o niečo krajší.

Pes pomocník

prečítané: 9 520x

Budeme radi, keď tento článok ohodnotíte :-)

100%

Čo Vás zaujalo? Chýba Vám tu niečo?
Napíšte komentár...