topovat ověřit

Články

Praktické rady

  • 489x

Máte radi psíky s krátkym ňufáčikom?

80%

Ste milovníkom týchto roztomilých psoch plemien s krátkym ňufáčikom? Predstavujeme vám plemená s plochou tvárou, ich pozitívne stránky, potenciálne nevýhody a ako si vybrať toho pravého. Tešíte sa?

  • 1 628x

Ako začať s BARFovaním

80%

Radi by ste chceli začať s BARFom a vôbec neviete, ako na to? Nemáte absolútne predstavu, čo BARFovanie obsahuje? Chceli by ste poznať odpoveď na tie najzákladnejšie otázky od chovateľa, ktorý sa BARFom už nejakú dobu osobne zaoberá? Spýtali sme sa za vás chovateľky..

  • 1 791x

Ako stráviť pokojný Silvester so psom?

80%

Posledná noc v roku sa blíži a pre psíkov aj ostatných domácich miláčikov to znamená veľa stresu. Všetci oslavuje príchod Nového roka a, samozrejme, nechýbajú ani nenávidené ohňostroje, ktoré psíkom naháňajú strach. Bojí sa váš pes delobuchov?

  • 10 613x

Koľko stojí chov psov s preukazom pôvodu?

80%

Chcete si kúpiť šteňa s preukazom pôvodu a radi by ste vedeli, čo všetko sa skrýva za cenou vami vybraného štvornohého miláčika? Zoznámime vás s výdavkami, ktoré musí chovateľ vynaložiť.

  • 4 438x

Čo robiť pri strate alebo náleze psa

80%

Strata psa je nočnou morou pre každého majiteľa psa. Bohužiaľ aj napriek najväčšej opatrnosti sa to môže stať každému z nás v závislosti od okolností. Nález psa je úplne odlišný prípad, namiesto beznádeje pocítite radosť, že niekomu vrátite jeho milovaného maznáčika.

  • 7 668x

Plemená najviac ohrozené horúčavou

100%

V tomto článku si povieme, ktoré plemená sú najviac ohrozené horúčavou. Čo robí psa odolným voči vysokým teplotám a prečo niektorí psi znášajú vysoké teploty lepšie ako druhí?

  • 5 645x

Letná dovolenka so psom

100%

Chystáte sa v lete na dovolenku a neviete, či vziať svojho štvornohého miláčika so sebou alebo mu radšej zabezpečiť stráženie? Prečítajte si klady a zápory oboch možností.

  • 15 502x

Ideme na krytie

80%

S tým, čo predstavuje chov psov a čo je nutné zariadiť, sme vás už zoznámili v článku Ako začať chovať psy s preukazom pôvodu. Pokiaľ máte chovnú sučku, tak vaše cesta uchovnením rozhodne nekončí, práve naopak. Máte pred sebou obdobie plánovania a ďalších starostí

  • 6 397x

Ako sa chrániť pred kliešťami a blchami: výber antiparazitík pre psov

80%

Ak sa chcete vyhnúť nepríjemným vonkajším parazitom (ektoparazitom), tak by ste mali svojmu psovi zaobstarať účinnú ochranu. Na trhu je veľa výrobkov, z ktorých môžete vyberať, aký je však pre vášho psa ten najlepší?

  • 46 653x

Aký pes je vhodný do bytu

100%

Bývate v byte a život bez psa si neviete predstaviť? Ani nemusíte, existuje veľa plemien, ktoré sú vhodné na spolužitie v byte a nebudú vás výrazne obmedzovať.

  • 11 003x

Pes v zime

80%

Zima pomaly klope na dvere a my jej budeme musieť otvoriť. Je na ňu pripravený aj náš pes? Aby pes prečkal zimné obdobie v zdraví, je potrebné pre neho urobiť niekoľko vecí. A tie sú odlišné podľa plemena. Je jasné, že dlhosrsté plemená, akými sú...

  • 8 414x

Psy a Silvester

100%

Koniec roka. Človek oslavuje, zvieratá nie. Delobuchy, ktoré po celý posledný deň v roku búchajú už od rána, môžu nejedného psa vystresovať. Na toto by mali majitelia štvornohých miláčikov pamätať, a či nechcú začiatok nového roka tráviť hľadaním nevedno..